Hadoop amb Sandbox

Febrer 27, 2017

Una de les distribucions més utilitzades de Hadoop és HortonWorks, és opensource i ofereix una sandbox amb una màquina virtual instal·lada amb Hadoop, així que provarem de fer la instal·lació.

Anem a la pàgina de HortonWorks, està disponible per a diferents entorns, virtualbox, vmware, docker… descarreguem la que necessitem, es un fitxer molt pesat, en format .ova. En el meu cas em descarrego la versió de VirtualBox

Anem a importar aplicació virtual, seleccionem i la carreguem:

Per defecte la màquina virtual té 8Gb de RAM, i 4 nuclis. En funció de les característiques de la nostra màquina haurem de modificar aquests paràmetres. Jo tinc 8GB en la màquina física, per tant redueixo a 4GB la Ram de la Sandbox. La recomanació per poder instal.lar-ho es tenir com a mínim 8GB, bo i així anirà molt lent, amb menys no es recomana.

Iniciem la màquina virtual, aquest procés durarà una estona. Un cop finalitzat ens surt aquesta pantalla:

Per tant obrint el navegador amb l’adreça que ens indica 127.0.0.1:8888 (aquest procés des de la nostra màquina física). I aquí s’obrirà el servidor Ambari, es tracta d’un framework que conté diferents eines per ajudar-nos a configurar un clúster amb Hadoop, a més a més té diferents serveis del ecosistema Hadoop.

La contrasenya i el password per defecte són: maria_dev

Entrem a Ambari:

Cliquem “Launch Dashboard”

I a partir d’aquí ja tenim la pàgina d’administració d’Ambari amb els diferents serveis disponibles, podem fer diferents proves amb Hadoop

 

Feel free to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.