Hadoop amb Sandbox

febrer 27, 2017

Una de les distribucions més utilitzades de Hadoop és HortonWorks, és opensource i ofereix una sandbox amb una màquina virtual instal·lada amb Hadoop, així que provarem de fer la instal·lació.

Anem a la pàgina de HortonWorks, està disponible per a diferents entorns, virtualbox, vmware, docker… descarreguem la que necessitem, es un fitxer molt pesat, en format .ova. En el meu cas em descarrego la versió de VirtualBox

Anem a importar aplicació virtual, seleccionem i la carreguem:

Per defecte la màquina virtual té 8Gb de RAM, i 4 nuclis. En funció de les característiques de la nostra màquina haurem de modificar aquests paràmetres. Jo tinc 8GB en la màquina física, per tant redueixo a 4GB la Ram de la Sandbox. La recomanació per poder instal.lar-ho es tenir com a mínim 8GB, bo i així anirà molt lent, amb menys no es recomana.

Iniciem la màquina virtual, aquest procés durarà una estona. Un cop finalitzat ens surt aquesta pantalla:

Per tant obrint el navegador amb l’adreça que ens indica 127.0.0.1:8888 (aquest procés des de la nostra màquina física). I aquí s’obrirà el servidor Ambari, es tracta d’un framework que conté diferents eines per ajudar-nos a configurar un clúster amb Hadoop, a més a més té diferents serveis del ecosistema Hadoop.

La contrasenya i el password per defecte són: maria_dev

Entrem a Ambari:

Cliquem “Launch Dashboard”

I a partir d’aquí ja tenim la pàgina d’administració d’Ambari amb els diferents serveis disponibles, podem fer diferents proves amb Hadoop

 

Feel free to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.