II. Introducció a Tableau. Conceptes bàsics

Juny 06, 2018

En aquesta entrada repassarem conceptes bàsics de Tableau, com son les connexions, opcions de visualitzacions dels gràfics, ordenar, colors, llegendes…

Una cosa a tenir en compte respecte a les  Fonts de dades, es el Tipus de conexió

Connexió en temps real –> Directament connectada a la BBDD (quan hi ha poca informació va bé)

Extraer –> Genera un extractor de les dades. Crea un paquet d’informació, aquest pas triga una mica però després ja estarà disponible de manera mes ràpida. Si es vol compatir ha de ser aquest tipus de connexió.

Com ja varem veure, les dimensions representarien a les categories, i es representen de color blau. Podem ordenar qualsevol gràfic per dimensió, per fer-ho ens situem a sobre de la dimensió que volem ordenar(en aquest cas subcategoria), botó dret, i ordenar:

Tenim varies opcions d’ordenació, ascendent o descendent, alfabèticament, per camp.. en el nostre cas ens interessa que ordeni per la quantitat total:

I així queda finalment ordenat el gràfic:

Una altra cosa molt important, es el tractament dels agregats. En aquest gràfic, ens mostra el total de vendes per categoria. Veiem que la mesura posa SUM(Total), però podem tractar les dades de les vendes, i agregar-les de la manera que vulguem, si necessitem el promig, el mínim, màxim…

Ens col·loquem a sobre de la mesura, botó dret, i veiem les possibilitats que tenim de mostrar el valor:

 

Si en situem a sobre de cada barra, surt una finestra emergent que ens indica categoria, subcategoria i valor per aquella barra. Però estèticament no es gaire maco, podem millorar la visualització amb el potencial del Marcas.

Dins del menú de “Marcas” tenim varies opcions:

  • Color
  • Tamaño
  • Etiqueta
  • Detalle
  • Descripción emergent

– Color: En el mateix gràfic, volem veure les ventes per subcategoria, però també saber a quina regió pertany. Agafem regió i l’arrosseguem a “Color”. I així veiem com queda:

Podem modificar els colors, i assignar el color desitjat a cada categoria. A més hi han moltes possibilitats de paletes de colors, aquesta part es molt personalitzable

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tamaño –> Es pot modificar la mida dels components del gràfic, en aquest cas les barres mes primes. Però també es pot modificar en funció d’una mesura, si arrosseguem “descuento” a “tamaño”  podem veure quines categories tenen mes descomptes:

 

  • Etiqueta. Es poden afegir mesures o dimensions com a etiquetes al gràfic. Per exemple “relacion de ganancias” i sortirà fixe per a cada regió el percentatge. Es pot editar la font, la mida, el color de text…
  • Detalle. Es pot afegir qualsevol dimensió o mesura sense canviar l’estructura del gràfic.
  • Descripción emergente. Es pot afegir qualsevol dimensió o mesura a les finestres emergents cada cop que ens situem a sobre de la regió a la barra del gràfic.

Per defecte a les marques, està com automàtic. En aquests gràfic es mostra com a barres, però podem modificar la visualització per a que mostri l’elemnet que volguem , per exemple com a cercles:

 

I fins aquí els conceptes bàsics de la interfície de Tableau en aquesta segona part 😉

Feel free to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.